Dezvoltatorul CTP a înregistrat profit în creștere cu 92% în primele nouă luni din 2021

Dezvoltatorul CTP a înregistrat profit în creștere cu 92% în primele nouă luni din 2021
Dezvoltatorul CTP, care s-a listat în martie pe Bursa Euronext de la Amsterdam, a raportat un profit de 318 milioane de euro, în creștere cu 92% față de rezultatul de 166 de milioane de euro înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit anunțului companiei. 15% din profit a fost realizat pe piața din România.
Veniturile nete din închiriere au crescut cu 18% la 240 de milioane de euro. Dezvoltatorul are investiții în derulare în valoare de 893 de milioane de euro, în timp ce valoarea totală de investiții în întreg portofoliul este de 6,12 miliarde de euro.
Date cheie din raportul finaniar:
Suprafața închiriabilă a crescut la 7,1 milioane de mp în trimestru III, de la 6,6 milioane de mp la sfârșitul primului semestru, iar anul se va încheia cu un portofoliu de peste 7,7 milioane de mp, cu 200.0000 de mp mai mult decât era anticipat;
Stocul de terenuri a crescut cu 1,6 milioane de mp la 16,3 milioane de mp;
Achiziția Deutsche Industrie REIT-AG, anunțată în octombrie, va aduce un plus de 1,6 milioane de mp suprafață închiriabilă și 59 de milioane de euro în venituri din chirii, după finalizarea preluării, în prima jumătate a anului viitor.

CTP a făcut achiziții de 304 milioane de euro în cinci țări, printre care și România. Dezvoltatorul a cumpărat portofoliul companiei grecești Helios Phoenix în Olympian Parks pentru circa 80 de milioane de euro și patru parcuri logistice de la Zacaria, pentru mai mult de 50 de milioane de euro. 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/dezvoltatorul-ctp-a-inregistrat-profit-in-crestere-cu-92-in-primele-noua-luni-din-2021_543984.html

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie