Apartament recent renovat repensează complet distribuția spațiului

Majoritatea renovărilor de apartamente sunt cosmetice, ceea ce înseamnă că se concentrează pe schimbarea ambianței și a decorului, fără a transforma modul în care este compartimentat spațiul sau modul în care funcționează zonele. Dar există și cazuri în care redistribuirea spațiului este obiectivul principal, accentul fiind pus pe funcționalitate. Acesta este de obicei cazul apartamentelor cu eficiență în care lipsa de spațiu este o problemă.

 

Situat în Torino, Italia, acest apartament a fost renovat în 2015, iar proiectul s-a concentrat atât pe distribuția spațiilor, cât și pe decorul și atmosfera generală. Apartamentul măsoară 70 de metri pătrați, iar renovarea sa a fost un proiect al BLA! Ufficio di Architettura, un birou cu sediul la Torino fondat în 2011, care preia o varietate de proiecte axate pe arhitectură, planificare urbană și design peisagistic.

 

Procesul de renovare a reproiectat apartamentul în două moduri diferite, dar complementare. Pe de o parte, echipa s-a concentrat pe metode care le-au permis să transforme interiorul din punct de vedere arhitectural. Pe de altă parte, a existat și o abordare termică acustică asupra renovării, clientul putând să dea o mână având în vedere că este un profesionist în domeniu.

 

Apartamentul are o expunere dublă atât la est, cât și la vest, iar echipa a profitat de aceasta într-o varietate de moduri. Abundența luminii naturale le-a permis să folosească strategii neconvenționale atunci când structurează spațiul. Un volum multifuncțional din lemn acționează ca un separator între intrare și volumul principal.

 

Acest spațiu tip cutie servește ca baie și pansament. O a doua structură multifuncțională definește zona socială. Acesta este un plan deschis care conține bucătăria, camera de zi și zona de luat masa. Toate cele trei funcții formează o singură zonă socială în timp ce fiecare își păstrează individualitatea.

 

O structură personalizată cu un design extrem de modular oferă scaune și depozitare în centrul camerei. Această zonă servește ca un spațiu de luat masa confortabil și informal, cu două bănci, o masă pătrată între ele și o varietate de module de depozitare integrate cu grijă în întreaga structură.

 

O varietate de sisteme oferă apartamentului diverse spații de depozitare și afișare, inclusiv compartimente orizontale, rafturi deschise, sertare și spații ascunse. Modularitatea acestui sistem păstrează decorul flexibil, simplu și aerisit, precum și extrem de practic și funcțional.

 

Paleta cromatică utilizată pentru decor variază de la neutre, cum ar fi albul și bejul, până la tonuri mai specifice, cum ar fi nuanțele de verde, lemn natural și atingeri subtile de roz, albastru, portocaliu și roșu sub formă de accesorii și decorațiuni.

 

Plăcile de pardoseală din lemn adaugă o notă caldă spațiului, creând o ambianță foarte plăcută și primitoare și completând culorile destul de reci utilizate în tot spațiul, pentru a stabili un decor echilibrat.

 

Un perete solid din cărămidă vopsit în alb adaugă o notă rustică zonei de zi. În combinație cu cele două fotolii robuste care aduc o nuanță frumoasă de verde pădure și maroul plăcut al scândurilor de podea creează o atmosferă pământească și, în același timp, proaspătă.

 

Același decor simplu, dar echilibrat și eclectic a fost folosit și în dormitor. Oglinzile luminează camera adăugând adâncime spațiului, iar patul cu platformă păstrează designul modern și minimalist.

 

Baia este definită de nuanțe de verde combinate cu gri și alb. Mozaicul de sticlă prezentat în duș este completat de pereți despărțitori din sticlă transparentă și pereți albi care permit acestui spațiu să rămână punctul focal.

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie